Onder de naam Natuurlijk Stappen geeft Arjo Bijl wandelcoaching. Individueel of in groepen in Nederland of het buitenland.

Waarom ben ik wandelcoach?
Ik ben gestart als wandelcoach om het mooie in mensen naar boven te brengen. Dat gaat mij aan het hart. Ieder mens heeft waarde, kwaliteiten en talenten. Daarmee aan de slag gaan geeft mij energie. Als mens draag je van alles mee. Vanuit je opvoeding, je werk, je relatie, je zelfbeeld en je identiteit of met je kinderen. Soms zijn die dingen goed te dragen, soms zijn ze veel te zwaar. En soms verlammen ze je gewoon.

Waarmee kan ik je helpen?
Dat kunnen dingen zijn vanuit het verleden, het heden of de toekomst. Dingen die je bent gaan geloven over jezelf, je eigenwaarde, je identiteit en je eigen kwaliteiten en talenten. Deze kunnen je blokkeren. Bijvoorbeeld door angst, futloosheid of een burn-out. Ik wil je graag helpen om weer in je eigen kracht te lopen/staan. Samen met jou kijk ik naar wie je bent en welke dingen jij meedraagt. En waar je mee aan de slag wil. Daar help ik je bij. Door met je mee te wandelen. Door te luisteren, vragen te stellen, uit te dagen, te confronteren, te spiegelen en je te helpen het mooie in jezelf naar boven te halen.

Wandel je liever niet of is dat wat lastiger voor je? Dan heb ik ook de beschikking over een eigen gespreksruimte in Rotterdam. Elke wandeling is maatwerk en is afgestemd op je eigen wensen en mogelijkheden. De gemiddelde sessie duurt 1,5 uur en vindt plaats bij/op een mooie wandelroute/locatie in Zuid-Holland. Afspreken in andere provincies kan in overleg.

Waarom wandelcoaching?
Ik geloof echt in wandelcoaching. Omdat je door wandelen in beweging bent. Je bent actief. Bewegen in de natuur brengt positieve energie naar boven. Het voordeel is dat je dingen uit je eigen leven kan koppelen aan dingen die je tegenkomt in de natuur terwijl je wandelt. We lopen naast elkaar, en dat praat wat gemakkelijker. Ook stiltes voelen vaak natuurlijk. En vragen zoals “Waar loop je van weg?” of “Waar loop je tegenaan in je leven?” passen helemaal bij wandelcoaching.

Doordat je buiten bent heb je ook niet alles onder controle. Het weer kan omslaan bijvoorbeeld. Of de temperatuur zakt of stijgt. Dat heeft ook weer invloed op je eigen proces. Door juist de combinatie tussen fysieke en mentale aspecten op te zoeken zetten we letterlijk en figuurlijk stappen. Op bekend en onbekend terrein.