Ik ben Arjo Bijl, eigenaar van Natuurlijk Stappen. Ik ben 53 jaar oud, ik ben man van Marianne en vader van drie kinderen. Ik woon in Rotterdam, geboren in Pernis. Naast Natuurlijk Stappen werk ik al ruim 20 jaar in verschillende functies in de zorg. Ik werk nu als veldwerker in Rotterdam.

Buitenmens
Je zou mij een buitenmens kunnen noemen. En stiekem ben ik best avontuurlijk. Ik wandel graag en ver. Het liefste met Marianne en dan bij voorkeur buiten de gebaande paden. Ook stap ik met enige regelmaat op mijn racefiets voor rondje door Zuid-Holland. Verder klim ik graag, voor de kenners: Via Ferrata-routes vind ik het leukste om te doen. Maar dat doe ik helaas niet zo vaak als ik zou willen. Elk seizoen heeft voor mij zijn eigen waarde. Van zomers lekker buiten een vuurtje stoken tot ’s winters genieten van een lange wandeling in de sneeuw.

Contacten
Als persoon geniet ik van diepe contacten met mensen om mij heen. Ik ben actief in een multiculturele kerk in de Rotterdamse wijk Beverwaard, waar ik zie hoe Gods liefde door alle culturen heen werkt. Samen met mijn gezin heb ik in 2006 een half jaar in Suriname gewerkt en gewoond. Ik drink mijn koffie het liefste met opgeklopte melk. En ik lust geen kaas. Als ik niet werk, wandel, lees, fiets, klim of tijd heb met mijn gezin, doe ik nog wel eens een sudokootje.