Wandelevent in Oostenrijk
Van maandag 28 juni tot en met vrijdag 2 juli 2021 organiseert Natuurlijk Stappen een wandelevent in de Oostenrijkse Karwendel. We trekken van berghut naar berghut en combineren fysieke en mentale uitdagingen. Het is een combinatie van wandelen, persoonlijke coaching, samenzijn en het fysiek bezig zijn in de bergen.

Hieronder meer informatie over de accomodaties, de maaltijden, en het (concept)dagschema van de reis. Ook staan er foto’s die een goede impressies geven van de reis en het gebied waarin we gaan wandelen. De kosten voor deze reis zijn €750,- inclusief BTW. Wil je je inschrijven, of misschien eerst nog meer informatie? Neem contact op met Arjo, via arjo@natuurlijkstappen.nl of 06-18165682.

Over de accommodaties
We slapen in berghutten. In de berghutten zijn meerpersoonsslaapkamers of slaapzalen (lager), waar dekens en kussens zijn. Een laken(zak) is daarom genoeg. Afhankelijk van de corona-maatregelen kan dit jaar een slaapzak verplicht zijn. Niet in elke hut is er mogelijkheid om te douchen.

Over de maaltijden
Tijdens de reis zijn alle maaltijden inbegrepen. Ontbijt en diner zijn in de hut. In de hutten is het eten eenvoudig, maar altijd voldoende en voedzaam. In de meeste berghutten worden lunchpakketten klaargemaakt. Het is geen slecht idee wat extra snacks mee te nemen voor de variatie.

Inbegrepen

 • Verplicht intake gesprek voorafgaand aan deze reis.
 • Alle overnachtingen.
 • Alle ontbijten.
 • Alle lunch pakketten.
 • Alle diners.

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis (Je kunt vliegen op Innsbruck of met de nachtrein.)
 • Verzekeringen bergsport verzekering (verplicht).
 • Lidmaatschap van een bergsport verzekering (verplicht).
 • Eigen uitgaven.
 • Vervoer van en naar opstapplaats.
 • Vervoer voor eventuele reisuitbreiding. 
 • Drankjes uitgezonderd tijdens het ontbijt.

Over de activiteiten
Alle etappes van de wandeltocht in de Karwendel zijn pittig. Lichte en zware wandelingen wisselen elkaar af, met lengtes van 5 tot 16 kilometer. Je stijgt dagelijks tussen de 400 en 1.400 meter en je daalt tussen de 500 en 1.500 meter. We lopen veelal op goede, maar vaak stenige paden. Soms is asfalt even onvermijdelijk. Het terrein wordt moeilijker naarmate je hoger het gebergte in gaat. Boven de 2.500 meter zijn nog maar weinig paden; dat gaan we over losse stenen, soms erg steil of over een sneeuwveld. Mensen met hoogtevrees kunnen deze reis niet maken. Er zijn dagen dat je hoog boven de bewoonde wereld blijft, waar je zelf je noodzakelijke bagage en extra lunch moet meedragen. Dit betekent: zo’n 8 à 10 kilo bagage in je rugzak. Deze tocht kan onder goede omstandigheden alleen gelopen worden door wandelaars die ruime ervaring hebben in het wandelen in de bergen. Daarnaast kan er door weersomstandigheden voor gekozen worden een andere route te volgen. En in sommige gevallen zal er dan gebruik gemaakt worden van vervangend vervoer om de tocht te kunnen vervolgen.

Wat is de prijs van deze reis
€750,- inclusief BTW
Wanneer je werkgever deze reis financiert is dit bedrag exclusief BTW.
(Mocht je op je werk een loopbaanbudget tot je beschikking hebben dan is deze in te zetten voor deze reis)

Hoe zien de dagen in Oostenrijk er uit?

1e dag
We starten onze eerste dag om  9 uur bij het station in Stans. Daarna gaan we op zoek naar een gasthof waar we wat kunnen drinken en genieten van een heerlijke appelstrudel. Om niet te lang in het dal te blijven hangen gaan we hierna op stap en al snel laten we het dorp achter ons. We wandelen de Wolfsklamm  in. Een kloof waar we kunnen genieten van het water. Daarna wandelen we rustig verder. We gebruiken onze lunch in de Stallenhutte  waarna we nog ruim 600 meter moeten stijgen voor we in de Lamsjochhutte zijn.

Daar kunnen we onze rugzak afleggen en een plekje zoeken om te slapen. Voor degene die nog energie over hebben is er eventueel de mogelijkheid om de Lamsenspitze te beklimmen We wandelen vandaag ongeveer 5 uur. We stijgen 1400 meter. En lopen 11km.

2e dag
Rond 7 uur worden we wakker. We maken ons klaar voor een heerlijk ontbijt en smeren ons lunch pakketje. Daarna begint de dag met een afdaling naar de Eng. Ondertussen genieten we van de prachtige omgeving en stijgen we daarna weer als we richting de Falkenhutte lopen. Daar aangekomen hebben we tijd om te herstellen. Of beklimmen we de Mahnkopf als de energie dat toelaat.

We lopen vandaag ongeveer 4,5 uur. We stijgen 710. We dalen 830. En lopen 11,4 km.

3e dag
We staan weer op tijd op en laten de karakteristieke Falkenhutte achter ons en genieten van de mooie natuur als we naar beneden lopen. Daarna wagen we de klim weer en lopen richting het Karwendelhaus. De plek waar we 2 dagen zullen blijven. In de middag is er ruimte voor bezinning.

We lopen vandaag ongeveer 3 uur en een kwartier. We stijgen 370 meter. We dalen 420 meter. En lopen 9 km.

4e dag
Vandaag lopen we naar de hoogste top van de Karwendel, de Birkkarspitze (2749 meter). We hopen onderweg wat gemzen tegen te komen en wellicht lopen we door een sneeuwveld.

We lopen vandaag ongeveer 3 uur. We stijgen 880 meter. We dalen 880 meter. En lopen 3.5 km.

5e dag
Alweer de laatste dag van ons avontuur in de Karwendel. We wandelen vandaag naar het dal, naar het plaatsje Scharnitz. 
We lopen ongeveer 4,5 uur. We stijgen 20 meter. We dalen 840 meter. En lopen 16 km. Daar pakken we de trein naar Stans en nemen we afscheid van elkaar.

Fotoimpressie van de reis